понеділок, 20 листопада 2023 р.

У пошуках уваги


         Увага - один з важливих показників оцінки психічного здоров'я у дошкільнят, здатності отримувати і накопичувати нові знання. ЇЇ розвиток має істотне значення, оскільки свідчить про ступінь готовності до навчання в школі. Отже, робити певні дії, що розвивають уважність, бажано задовго до вступу в перший клас.

Пропоную вашій увазі цікавий матеріал на розвиток уваги.

Це завдання допоможе дитині вивчити цифри від 0 до 9 в цікавій і творчій формі. Для цього їй пропонується малюнок на якому "заховалися"цифри. Дитині треба відшукати та розмалювати у червоний колір. А потім можна додати барв увесь малюнок, можна тренувати навички лічби, дрібну моторику, зорову - моторну координацію. вчитиметься підбирати кольори та аналізувати дрібні елементи цілого.

Це завдання допоможе дитині розвинути зорову- моторну координацію, просторове мислення та дрібну моторику. Дитині пропонується відтворити ці фігури за опорними точками. Саме такі завдання дуже корисні для дошкільнят в подальшому розвитку навичок письма. Діти розвивають довільну увагу та зорову пам'ять. Тож користайте з задоволенням!!! 





Немає коментарів:

Дописати коментар